Gasztro- és Zeneünnep márciusban Székesfehérváron

Első alkalommal rendezik meg a Fehérvári Gasztro- és Zeneünnepet március három szombatján, amelyre ingyenes koncertekkel, valamint gasztronómiai különlegességekkel, termelői és kézműves vásárral készülnek a szervezők.

 

Március 5-én a Fehérvári Civil Központ előtti tér ad otthont a rendezvénysorozat nyitányaként megrendezendő három koncertnek, amelyen fellép a Gesztesi Alexandra és Birta Miklós duó, a Like a bird és a Horváth János Quintet. A zenei kínálat mellett termelői és kézműves vásár várja az érdeklődőket.
Március 19-én a Fő utcai Mátyás király emlékműnél vásári forgatag, majd zenei koncertek várnak mindenkit, ahol színpadra lép a Kelemen Angelika-Dorogi Ákos duó, Nagy Lili, majd Orsovai Reni zenekara, a székesfehérvári származású NENE. A szabadtéri koncerteket követően a Pátria Kávéház és Étteremben a Kovács Aliz-trió, a Caffé Mauroban Horváth Dávid gitáros, a Dos Puertas Étteremben a Mai Rumba, míg a Hotel Magyar Király étteremben a Hász Eszter duó lép fel.
Az utolsó napon, március 26-án a Palotavárosi tavak rendezvényterén a kézműves és termelői vásár mellett Pirityi Imre Zenekara, a Crescendo Selecta és a Vörös Janka-Oláh Dezső duó szórakoztatja a közönséget.

MTI