Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Az Oliver! című musicalt mutatja be a Magyar Színház

Az Oliver! című musicalt mutatja be a Magyar Színház

 Az Oliver! című musicalt mutatja be a Pesti Magyar Színház április 1-jén és 2-án; a Charles Dickens regényéből született zenés produkciót Szente Vajk rendezésében láthatja a közönség.

 

 

    Az előadás során a hagyományos, történelmileg hű megközelítés mellett a modernitás, a 21. századi színpadtechnika és látványvilág is nagy hangsúlyt kap - olvasható a színház MTI-hez eljuttatott közleményében.
    Mint írják, az előadás alkotói testközelbe hozzák a 19. századi Londont, annak ködös, veszélyes, realisztikus és sötét oldalával, miközben a jó győzni akarására helyezik a hangsúlyt.
    Az élő zenekar által megszólaltatott zene különleges atmoszférát teremt - emelik ki a közleményben.
    A Twist Olivér Dickens egyik legismertebb műve, amely egy árva fiúról szól, aki viszontagságai során Fagin, a londoni zsebtolvajok fejedelmének alvilági bandájába kerül.
    A regény több művészt is megihletett már az idők során, számos festmény és film alapjául szolgált. A brit Lionel Bart 1960-ban egymaga írta az Oliver! című musical szövegkönyvét és zenéjét, amivel kivívta mind a közönség, mind a szakma elismerését.
    A musicalt 1960-ban mutatták be Londonban, a West Enden. 1963-ban debütált a Broadwayn, ahol David Merrick állította színpadra, majd egyike lett a világ legismertebb musicaleinek.
    A Pesti Magyar Színház kettős szereposztásban mutatja be a darabot. A címszerepben Farkas Olivér és Holló-Zsadányi Norman látható. Fagint Harsányi Attila és Feke Pál játssza, Bill Sikes szerepét Pavletits Béla és Adorjáni Bálint formálja meg. A musical női főszerepét, Nancyt Kovács Gyopár, valamint a belga származású színész és énekesnő, Stéphanie Schlesser alakítja.
    Az Oliver! című családi musicalt 12 éves kortól ajánlják. A darabot Hamvai Kornél fordításában játsszák, a dalszövegeket Torma Péter jegyzi. A produkció díszletét Rákay Tamás, a jelmezeket Kovács Yvette Alida tervezte. A koreográfus Túri Lajos Péter, az előadás zenei vezetője Drucker Péter.

MTI