Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Salgó Rally‐n is nyerni szeretne Citroënjével Mads Østberg

Salgó Rally‐n is nyerni szeretne Citroënjével Mads Østberg Salgó Rally‐n is nyerni szeretne Citroënjével Mads Østberg
Zsiska Ferenc

Második szezonját kezdi meg a hétvégén rajtoló magyar ralibajnokságban a korábbi világbajnok Mads Østberg. Ahogy eddig minden futam, úgy most ez a Salgó Rally is új lesz a norvég pilóta számára, hiszen tavaly kihagyta ezt a versenyt. A Citroën Rally Team Hungary versenyzőpárosa jó hangulatú teszten vett részt a Tagai Racing Technology csapatával csütörtökön, majd a Citroën magyarországi facebook oldalán tartott élő bejelentkezést követően megkezdték a pályabejárást. Péntek délutánra szeretettel várnak minden érdeklődőt egy kötetlen közönségtalálkozóra a szervizparkba, aztán szombaton a Salgótarján környéki szakaszokon a Citroën C3 Rally2 versenyautójukkal száguldozva szeretnének a céldobogó legfelső fokára jutni.

 

Teszt a lelke mindennek. Így van ez a ralisportban is. Mads Østberg utoljára négy hónapja ült Citroën versenyautójában, amikor megnyerte a hazai Európa‐bajnoki futamot. Az idei évadra készülve Fallóskúton tesztelt a csapat, majd egy rögtönzött on‐line sajtótájékoztatón beszéltek az idei tervekről és válaszoltak a kommentben feltett kérdésekre.   Arra a kérdésre, hogy melyik magyar futamokon indulnak, még nem tudott választ adni a pilóta, hiszen még nem tudja pontosan, milyen egyéb versenyek várnak rá. Amelyiken elindulnak, azon mindegyiken győzni szeretnének, még akkor is, ha erősnek tartja a magyar mezőnyt.

Balkányi György csapatfőnök, a Citroën magyarországi importőrének ügyvezetője elmondta: „Tavaly csak öt versenyen tudtunk elindulni a magyar bajnokságban és ez kevésnek bizonyult az év végi győzelemhez. A legtöbb futamot, a legtöbb gyorsasági szakaszt nyerte a Citroën Rally Team Hungary párosa és bízunk benne, hogy ha idén hat versenyen sikerül rajthoz állnunk, az elégséges lesz a bajnoki cím megszerzéséhez.”

Mads új navigátora, a svéd Patrik Barth először jár Magyarországon, de pilótájának elmondása alapján biztos benne, hogy jól fogja magát érezni ebben az új környezetben.

A pénteki pályabejárás után délután 5 órakor minden érdeklődőt szeretettel vár a csapat és a versenyzőpáros a Salgótarján lezárt fő utcáján berendezett szervizparkba, ahol a Tagai Racing Technology sátránál aláírókártyákkal és poszterekkel fogadják a rajongókat és szívesen válaszolnak a feltett kérdésekre.

A Salgó Rally szombaton kerül megrendezésre, reggel nyolc órakor rajtol a mezőny és kilenc gyorsasági szakasz teljesítése után a tarjáni Kisfőtéren ünnepelnek majd a győztesek.

A csapat partnerei: C Automobil Import Kft., Tagai Racing Technology, PIRELLI, Citroën Racing, Autószöv Gyöngyös

Forrás: Duen.hu