Bemutatkozik a MINI Cooper S Cabrio Resolute Edition különkiadás

A vászontetős négyüléses új különkiadása extravagáns karosszéria-kiegészítőkkel és merőben új felszereltségi tételekkel fokozza tovább a négy keréken átélhető egyediséget, a semmihez sem hasonlítható életérzést és a nyitott tetős vezetés élményét.

 

A MINI Cooper S Cabrio a klasszikus sportosság, a vérpezsdítő nyitottság és a végtelenül extravagáns kisugárzás páratlan harmóniájával kecsegtető Resolute Edition különkiadásban is elérhetővé vált – épp a közelgő tavaszi szezonra. A különkiadás precízen összeállított, exkluzív dizájncsomagja és felszereltsége stílusosan emeli új szintre a négy keréken átélhető egyediséget és a nyitott tetős vezetés abszolút élményét.

A MINI Cooper S Cabrio Resolute Edition különkiadás első példányai 2022 márciusában érkeztek meg a brit prémiumgyártó márkakereskedéseibe, készen a belvárosi sugárutak és a végtelen országutak meghódítására.

A brit prémiummárka nyitott tetős négyülésese jelenleg az egyetlen prémium kabrió a kisautó-szegmensben, a Resolute Edition különkiadás hamisítatlan exkluzivitása pedig mindezt tovább fokozza. Karosszériafényezésének egyedi vonásai, könnyűfém keréktárcsái, utasterének dizájnmegoldásai és felszereltségi tételei egytől egyig a MINI-re jellemző hagyományőrzés, egyediség és élmények nagykövetévé emelik az újdonságot. A MINI Cooper S Cabrio Resolute Edition különkiadás erőteljes motortechnikája kiváltképp intenzív találkozásokat garantál a napsütötte utak fuvallataival: a MINI TwinPower Turbo technológiával dolgozó, 2.0 liter hengerűrtartalmú, négyhengeres benzinmotor 131 kW / 178 lóerő maximális teljesítménye 7,2 másodperces nulla-százas gyorsulást kínál.

Mint ilyen, a MINI Cooper S Cabrio Resolute Edition különkiadás a márkára jellemző, gokartos vezetési élmény legfrissebb formáját testesíti meg. Karosszériája így a klasszikus stílusjegyek merőben új értelmezését közvetíti: a Rebel Green fényezés a végletekig letisztult sportosság üzenetét hirdeti, miközben a megannyi tradicionális stíluselem a jól megszokott króm árnyalat helyett exkluzív Resolute Bronze színben pompázik. Ide tartoznak a kör alakú első fényszórók keretei, a hűtőrács-keret, a hátsó lámpák keretei, az első kerékjárati ívek mögött elhelyezett oldalsó irányjelző-panelek, az ajtók és a csomagtérajtó kilincsei, valamint az első lökhárító légbeömlőinek keretei és a tanksapka. Mindezzel a hűtőrács-keret belső éle és keresztmerevítője, a márkaemblémák, a típusjelölések és a kipufogóvégek alkotnak kontrasztot, amelyeket Piano Black árnyalatban álmodtak meg a készítők. A fekete szín a különkiadás külső visszapillantó-házain és elektromosan működtethető vászontetején is visszaköszön. Utóbbi vezetés közben is, 30 km/órás sebességig nyitható, illetve zárható.

A MINI Cooper S Cabrio Resolute Edition különkiadás egyetlen klasszikus króm eleme az övvonal magasságában alkalmazott dekorcsík, amely az egész utasteret körülöleli.

A nyitott tetős négyüléses sportosságát a különkiadás motorháztetejét díszítő csíkok emelik új szintre: a párhuzamos vonalak alkotta mintát a világos arany és a sötét arany árnyalatok közötti fokozatos színátmenet, illetve a „RESOLUTE” felirat hangsúlyozza ki. A különkiadás sportos kiállását a 18” méretű, Pulse Spoke Black könnyűfém keréktárcsa-garnitúra fokozza, amelynek alternatívájaként – az opcionális extrafelszereltség részeként – a modell alá a 17” méretű Tentacle Spoke Black könnyűfém felnik is megrendelhetők.