Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Az autóklub elutasítja a pesti alsó rakpart lezárását

Az autóklub elutasítja a pesti alsó rakpart lezárását

A Magyar Autóklub elutasítja az észak-déli közlekedési folyosóként használt Pesti alsó rakpart Lánchíd és Erzsébet híd közötti szakaszának végleges lezárását, a rakparti forgalom elterelését - tájékoztatta a MAK csütörtökön az MTI-t.

 

    A MAK ugyan egyetért az élhető, zöld város koncepcióval, és szükségesnek tartja a forgalom csillapítását a belső kerületekben, ám nem ért egyet a "visszaadjuk a Duna partot a budapestieknek retorikával", mert a többségük autót használó polgár - tartalmazza a közlemény.
    Ebben a helyzetben az autóklub szerint valódi szakmai-társadalmi vita, egyeztetés szükséges - tették hozzá.
    Mint írták: az autóklubot és az autós közvéleményt meglepetésként érte a főpolgármesternek a pesti alsó rakpart lezárását, megszakítását célzó bejelentése.
    Ezért a MAK felvette a kapcsolatot a Fővárosi Önkormányzattal és egyedüli autózással foglalkozó szervezetként részt vett azon az április 25-én megtartott egyeztetésen, ahol nem közeledtek egymáshoz az álláspontok - ismertették.
    A szervezet álláspontja szerint "ötletelés helyett" stratégiai tervezés szükséges, amelynek során meg kell vizsgálni a rakparti forgalom felszín alatti elvezetésének a lehetőségét is. Továbbá, nem halasztható a P+R parkolók építése és az elővárosi közlekedés fejlesztése sem - olvasható a közleményben.
    "Hisszük, hogy Budapestet egyszerre lehet zöldebbé, barátságosabbá és működőképesebbé tenni anélkül, hogy egyes közlekedői csoportokat, nevesítve az autósokat ellehetetlenítenék" - fogalmazott a Magyar Autóklub.

MTI

Fotó:  Autók a pesti alsó rakparton 2022. április 11-én. Ezen a napon megnyílt a gépjárműforgalom előtt a Margit híd és az Eötvös tér közötti teljes útszakasz, valamint a Jane Haining rakpart a Lánchíd és az Erzsébet híd között, miután kicserélték a város egyik elöregedett ivóvíz-főnyomócsövét a pesti Duna-part érintett szakaszain. MTI/Koszticsák Szilárd

Címkék