Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Stanley Jordan, David Sanborn, Billy Kilson is fellép az idei SopronDrum zenei fesztiválon

Stanley Jordan, David Sanborn, Billy Kilson is fellép az idei SopronDrum zenei fesztiválon

Stanley Jordan dzsesszgitáros, David Sanborn hatszoros Grammy-díjas szaxofonos, valamint Billy Kilson dobos is fellép a negyedik SopronDrum elnevezésű fesztiválon július 7. és 10. között a fertőrákosi barlangszínházban - tájékoztatta a szervező Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. az MTI-t.

 

    A koncertek mellett workshopokat is tartanak a zenészek.
    A SopronDrum első napján a Jazzcsütörtök sorozat részeként Fekete-Kovács Kornél, Bartók Vince és Szabó Dániel Ferenc triója zenél a barlangszínház Dohnányi termében.
    Másnap a Győri Filharmonikus Zenekar Salute, SopronDrum! című koncertjével köszönti a nemzetközi ütősfesztivált.
    Bernstein, Kodály, Emmanuel Séjourné és Gershwin olyan művei hangzanak majd el, amelyekben főszerepet kapnak az ütőhangszerek. A hangversenyt Kóczán Péter, a Soproni Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar művészeti vezetője vezényli.  
    Július 9-én a Stanley Jordan Quartet lép fel. Stanley Jordan dzsesszgitáros 2017-ben már játszott a barlangszínházban.
    A mostani koncerten Stanley Jordan egyik társa lesz a chilei Christian Galvez basszusgitáros, aki Billy Cobham, Stanley Clarke és Dennis Chambers zenekaraiban is játszott. Gary Willis is velük játszik, aki a Masters of Bass együttes tagja.
    A barlangszínházi produkció két hazai ütőhangszeres művésszel is kiegészül, Horváth Kornél Kossuth-díjas ütőhangszeres művésszel és Dörnyei Gábor dobossal, akik a tHUNder Duóval tagjai.
    Július 10-én a David Sanborn Acoustic Band koncertezik a barlangszínházban. David Sanborn szaxofonos mellett Billy Kilson dobos, Ben Williams basszusgitáros, Michael Dease harsonás és Andy Ezrin zongorista lép fel.
    A koncertek mellett workshopokat is tartanak a négy nap alatt a Liszt Központban, amelyeket a Strasbourgi Zeneakadémia tanárai, Emmanuel Sejourné és Sylvie Reynaert ütőhangszeres művészek, valamint Billy Kilson tartanak.
    A zárónapon, július 10-én délután a Liszt Ferenc Zeneakadémia és a Bartók Béla Konzervatórium hallgatóiból alakult zenekar koncertet ad a Liszt Központban, amelyen Emmanuel Serjouné egyik kompozícióját is előadják a szerző betanításában.

MTI

Címkék