Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Jelentős forgalomkorlátozásra kell számítani pénteken és szombaton

Jelentős forgalomkorlátozásra kell számítani pénteken és szombaton

A Giro d'Italia Grande Partenza kerékpárverseny előkészületei és futamai miatt a fővárosban jelentős forgalomkorlátozásra kell számítani pénteken a délelőtti órákban és szombaton egész nap - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtökön az MTI-vel.

 

    A verseny útvonalát teljesen lezárják, ezért hosszabb ideig nem lehet majd közlekedni a Hősök tere környékén és a Dózsa György úton - tudatta a vállalat.
    Felhívták a figyelmet, hogy pénteken az Andrássy út-József Attila utca útvonalon, a Szabadság hídon és a Műegyetem rakparton, valamint a Budafoki út-6-os út kivezető szakaszán, szombaton pedig az Andrássy út-Izabella utca-Ferdinánd híd útvonalon, valamint a Váci út belső szakaszán, a pesti alsó rakparton a Garibaldi utca és a Jászai Mari tér között, a Margit hídon, továbbá a Fő utcában és a Várba vezető Hunyadi János úton lesz forgalomkorlátozás.
    A mezőny áthaladásának idején gyalog is csak a kijelölt pontokon lehet áthaladni - tették hozzá, azzal együtt, hogy az érintett BKK-járatok módosított útvonalon járnak majd.
    A BKK szerint az utazás megtervezéséhez a rendezvény idején is érdemes az új BudapestGO alkalmazást használni, amely többek között valós idejű járatinformációk alapján számolja ki az optimális útvonalat az úti cél eléréséhez, de akár jegyet, bérletet is lehet vásárolni az applikáció segítségével.

MTI

Fotó:Résztvevők a Felvezető kör elnevezésű rendezvényen, a Giro d'Italia kerékpáros körversenyen induló Valter Attila, a Groupama-FDJ kerékpárcsapat tagja és a támogatóinak szervezett közös kerékpározás után a Hősök terén 2022. május 3-án. A magyar versenyző ezer kerékpárossal tekert keresztül a Városligeten a Giro d'Italia Nagy Rajtjának helyszínére, a Hősök terére. A május 6-án rajtoló Giro első három szakaszát rendezik Magyarországon, amelyet korábban még egyik háromhetes verseny sem érintett. MTI/Mohai Balázs