Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Az új Sony Xperia 1 IV a tartalomkészítés élharcosa

Az új Sony Xperia 1 IV a tartalomkészítés élharcosa

A Sony ma bejelentette az új Xperia 1 IV okostelefont, amelyet kifejezetten azok számára fejlesztettek ki, akik a legmodernebb okostelefon-technológiára vágynak, a magasabb szintű játékképességet és az erős hangfunkciókat, mindezt egy kompakt és modern kialakításban ötvözve.

"Az Xperia 1 IV az Xperia sorozatunk izgalmas folytatása" - nyilatkozta Nobuki Asahina, a Mobile Sales és Marketing vezetője. "A Sony-nál hiszünk abban, hogy a kreativitásnak nincsenek határai. Új modellünk, az Xperia 1 IV ezen filozófia szerint született. Az Xperia-sorozat arra inspirálja a felhasználókat, hogy valódi alkotókká váljanak, hiszen a tartalomkészítés a készülék minden aspektusát képes kezelni. Gyorsaságát tekintve úgy terveztük, hogy sebessége minden tekintetben a maximumot nyújtsa. Akár a kamera, akár a játék közbeni reakciókészség gyorsaságáról van szó, bizonyosak vagyunk abban, hogy ez az új Xperia termék el fogja varázsolni vásárlóinkat."

Képszenzor és optikai zoom a fényképezés és videózás művészetének új szintre emeléséért

Az Xperia 1 IV három objektívvel rendelkezik: egy 16 mm-es ultraszéles, egy 24 mm-es széles és egy új, egyedülálló, 85-125 mm-es valódi optikai teleobjektívvel, hogy az alkotók különböző tartalmak széles választékát készíthessék el.

Mindhárom objektív 12 megapixeles "Exmor RS™ for mobile" képszenzorral rendelkezik, 120 kép/másodperc maximális olvasási sebességgel, amely akár 4K 120fps minőségű rögzítést és 5-szörös lassítású videofelvételt, valamint Real-time Eye AF és a Real-time tracking állóképek készítését is lehetővé teszi mindhárom objektív esetébeni. Az Xperia 1 IV a 3D iToF érzékelő segítségével a mélységinformációt és az AI (mesterséges intelligencia) alapú témaérzékelést is ötvözi a precíz és pontos AF és érzékelés érdekében, akár gyenge fényviszonyok mellett. Mindemellett ZEISS optikával rendelkezik, amit kifejezetten az Xperia™ okostelefonhoz kalibráltak, és aminek speciális ZEISS T* bevonata hozzájárul a pontos megjelenítéshez és a kontraszthoz a tükröződések csökkentésével az összes hátsó kamera lencséjénél.

Az előlapi kamera 12MP-es "Exmor RS™ for mobile" képszenzorral rendelkezik, amely nagyobb, mint az előző modellé. Ez teszi lehetővé a zajcsökkentést a sötét helyeken, valamint a szelfi felvételek készítését 4K HDR-ben.

 

Lélegzetelállító videók készítése

Az Xperia 1 IV páratlan videofelvételi lehetőségeket biztosít. A Sony a közvetlen visszajelzések alapján fejlesztette a "Videography Pro" funkciót, amely egy funkcióban foglalja össze a videózáshoz szükséges beállításokat. Ez lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy könnyedén módosítsák az olyan beállításokat, mint a fókusz, az expozíció és a fehéregyensúly - akár felvétel közben is. A felhasználók akár 5-szörös sebességgel rögzíthetnek és játszhatnak le gyors mozgású jeleneteket és lassított felvételeket, köszönhetően annak, hogy a készülék mindegyik objektívje 4K HDR 120fps sebességű videót tud rögzíteni. A zökkenőmentes, rázkódásmentes képanyag rögzítése minden eddiginél könnyebb a legújabb Optical SteadyShot™ és FlawlessEye™ii funkciókkal. Az Xperia 1 IV támogatja az Eye AF technológiát és a tárgykövetést is a videókhoz, így a készítő élesen fókuszálhat a témára, és több időt tölthet a felvétel komponálásával.

A Sony legújabb okostelefonja multi-frame felvételkészítést is lehetővé tesz, így a videók szélesebb dinamikatartományban rögzíthetők a felbontás csökkenése nélküliii. Ezenkívül az Xperia 1 IV lehetővé teszi a zökkenőmentes zoomolást az ultraszéles látószögű és a teleobjektív perspektívák között, ami még nagyobb kreatív szabadságot biztosít.

Élőben bárhol, bármikor

Az Xperia 1 IV úgy javítja az élő közvetítés minőségét, hogy közben leegyszerűsíti magát a folyamatot. A készülék „Eye AF” és „Object Tracking” funkciói elérhetőek az élő közvetítés során is, a Videography Pro használata közben. Alternatívaként a felhasználók kiváló minőségű videót streamelhetnek egy kompatibilis Alpha™ fényképezőgépiv használatával, miközben az Xperia 1 IV-t külső monitorként használjákv, illetve a Sony Vlog Monitorral párosítva a felhasználók a hátsó kamerák használatával még nagyobb felbontású tartalmakat is közvetíthetnek élőben.

Fotózás az Alpha™ fényképezőgépek technológiáival

A lenyűgöző képalkotás érdekében az Xperia 1 IV a továbbfejleszett optikai teleobjektívet gyönyörű bokeh-vel és fejlett autofókusz technológiával ötvözi. Mindhárom objektívnél lehetséges a Real-Time Eye AF és a 20 képkocka/másodperc sebességű sorozatfelvétel AE (automatikus expozíció)/AF HDR-rel, hogy emberekről és állatokról egyaránt tökéletes portrék készülhessenek, még gyorsan mozgó alanyok és kihívást jelentő felvételi körülmények esetén is. Emellett az Xperia 1 IV az AI fehéregyensúlyt használja a színek rögzítéséhez és korrigálásához a kihívást jelentő fényviszonyok mellett, ezzel elérve az élethű eredményt.

Cinematography Pro a CineAltatól

Az Xperia 1 IV-gyel a felhasználok könnyedén készíthetnek filmszerű tartalmakat. A CineAlta által támogatott Cinematography Pro funkció segítségével az alkotók profik által használt paraméterekkel és színbeállításokkal dolgozhatnak. Minden hátsó kamera objektívje lehetővé teszi a 4K-s 120fps nagy képpontsebességű és akár ötszörösen lassított felvételek készítését. Emellett a mostantól a mozifelvételekhez is elérhető, új többképpontos felvételi funkcióx lehetővé teszi a videók rögzítését nagyobb dinamikatartományban, a felbontás csökkenése nélkül.

Az igazi mobiljátékélmény

A játékhoz elengedhetetlen funkciók közé tartozik a 120Hz-es kijelző, a 240 Hz-es mozgáselmosódás-csökkentés és az érintésérzékelési-sebesség. Az élmény fokozását szolgálja az L-y (alacsony gamma) emelés, a hangkiegyenlítő és a hangchat optimalizálás. Az Xperia 1 IV-et a Qualcomm® Snapdragon Elite Gaming processzorral optimalizálták a kiváló játékteljesítmény eléréséhez. A hőmérséklet-csökkentő teljesítményszabályozás (H. S. power control) funkció minimalizálja a terminál magas hőmérséklete miatti teljesítmény- és akkumulátorromlást mind játék, mind töltés közben.

Az Xperia 1 IV leegyszerűsíti a játékmenet megosztását az „RT record” funkcióval, ami lehetővé teszi felhasználóinak, hogy rögzítsék akár 30 másodpercet rögzítsenek a játékmenetből a gomb megnyomása előtt. A Game Enhancer funkció használatával a játékosoknak akár streamelésre is van lehetőségük, sőt, az élő közvetítés közben is van lehetőségük figyelni a nézők kommentjeit, így akár valós időben kommunikálhatnak velük.

Az Xperia 1 IV a PC-s live streameket kedvelők számára is kiemelkedő lehetőségeket biztosít. A készülék ötvözi a játékos hangját, a játék zenéjét és a többi játékossal folytatott hívás hangjait, csupán egyetlen kábel csatlakoztatásával. Ezen felül az Xperia 1 IV-et választották a 2022-es PUBG MOBILE E-sports Nemzetközi Bajnokságának hivatalos készülékének.

Xperia 1 IV Gaming Gear

A Gaming Gear, az Xperia 1 IV egyedülálló szolgáltatása a hűtési funkciónak és a kiemelkedő minőségű játékmenet-streaming támogatásának köszönhetően hosszú játékidőt tesz lehetővé. A fejlesztés bevezetése a készüléken jelenleg folyamatban van.

A professzionális japán e-sport csapat, a SCARZ által felügyelt Gaming Gears várhatóan 2022 őszén jelennek meg hivatalosan bizonyos régiókban.

A valódi zenehallgatás élménye

Az Xperia 1 IV-et a Sony Music Entertainment-tel együttműködve alkották meg, így zenehallgatás terén is kiemelkedő élményt nyújt felhasználóinak. A készülék új, full-stage sztereó hangszórókkal felszerelve erősíti a bassszus és a dobok hangzását, valamint támogatja a 360 Reality Audio (360RA) funkciót is. Az egyedülálló hardveres dekódolás optimalizálja a hangminőséget a TIDAL-on és a nugs.net-envi megfelelően kódolt zene hallgatásakor. A 360 Reality Audio Upmix a sztereó hangforrásokat olyan többcsatornás forrásokká alakítja, mint a 360RAvii. Támogatja a DSEE Ultimate technológiát is, amely a streaming szolgáltatások hangminőségét a nagy felbontásúakéhoz közelíti. Az Xperia 1 IV hamarosan érkező szoftverfrissítése támogatja a Bluetooth® LE Audio funkciót is, hogy a hang késleltetését a hagyományos Bluetooth® kapcsolatnál kisebbre csökkentse.

Ismerd meg a professzionális hangfelvétel funkciót a Music Pro jóvoltából

Az új hangrögzítő funkció, a Music Pro professzionális minőségű felvételi lehetőségeket garantál az Xperia 1 IV egyedi felhőalapú jelfeldolgozó mechanizmusa által. A Music Pro pontosan olyanra konvertálja fel a készülékkel felvett hangokat, mintha egy profi stúdióban lettek volna rögzítve. A felhasználók otthon vagy akár út közben is felvehetik saját műveiket. A felhőalapú jelfeldolgozás reprodukálja a Sony nagy teljesítményű kondenzátor mikrofonjainak frekvenciaválaszát, miközben a professzionális stúdióéhoz hasonló hangzást produkálviii. Ha egyszerre énekel és játszik akusztikus gitáron, a Music Pro képes szétválasztani az ének- és gitárhangokat, és tetszőleges egyensúlyban keverni őket. A hangrögzítés és -szerkesztés ingyenes, míg a kiváló minőségű hangok felhőalapú feldolgozása havidíjköteles.

Kivételesen magával ragadó szórakozási élmény

Az Xperia 1 IV lenyűgöző 6,5 hüvelykes, 21:9-es 4K HDR OLED 120 Hz-es frissítési frekvenciájúix kijelzővelx büszkélkedhet, belógó felületek nélkül. Emellett 50%-kal fényesebbxi és valós idejű HDR-relxii rendelkezik, így a világos és sötét területek is jobban láthatók, még túl világos környezetben is.

Az ’X1™ for Mobile’ motor használatával a BRAVIA HDR feljavít minden képi anyagot, beleértve a streaming tartalmakat, amelyek nagyobb kontrasztot, színt és tisztaságot kapnak. A mozi világában a Dolby Atmos® rendszerrel magával ragadó filmezési élményt nyújt a többdimenziós hanghatás miatt, ami körülveszi nézőjét. Mostantól már megtapasztalhatja ezt, hála a készülék Dolby Atmos® hangzásának, melyet a Sony Pictures Entertainment-tel együttműködésben alakítottak ki.

Az Xperia új szolgáltatása: "BRAVIA CORE for Xperia"

Az Xperia 1 IV készülék rendelkezik az egyedi BRAVIA CORE for Xperiaxiiixii szolgáltatással, így a felhasználók kiváló 4K minőségben élvezhetik kedvenc filmjeiket a 21:9-es méretarányú széles kijelzőn. A szolgáltatás hozzáférést biztosít a Sony Pictures Entertainment több száz legfrissebb filmjéhez és klasszikus kasszasikereihez egyaránt, nézz be a kulisszák mögé a Studio Access segítségével a felhasználók a kulisszák mögé is betekinthetnek, és élvezhetik az IMAX® Enhanced címeket a DTSxiv magával ragadó hangzásvilágával - mindezt a BRAVIA CORE for Xperia szolgáltatás keretein belül.

Teljesítmény és kialakítás

Az Xperia 1 IV 5Gxv és Wi-Fi 6E-velxvi kompatibilis Snapdragon® 8 Gen 1 Mobile platformmal, valamint 12 GB RAM és 256 GB ROM memóriával, valamint akár 3 év élettartamú 5000 mAh kapacitású akkumulátorral rendelkezikxvii. A gyorstöltés 30 percxviii alatt 50%-os akkumulátor töltöttséget ér el, és vezeték nélküli töltést is lehetővé tesz.

Az Xperia 1 IV-et az IP65/68xix víz- és porállóság mellett Corning® Gorilla® Glass Victus® üveg védi az elő- és hátlapon.

Környezettudatos kialakítás

A Sony elkötelezett a "Road to Zero" elvre épülő környezetvédelmi törekvései melletti, mely célja, hogy 2050-ig nullára csökkentse károsanyag-kibocsátását. Az előző modellhez hasonlóan az Xperia 1 IV csomagolásaiv nem tartalmaz műanyagot, kizárólag újrahasznosítható papírt. Ezen felül az előző készülékhez képest körülbelül 50 százalékkal csökkent a csomagolás mérete a töltő és a kábelek hiánya miatt, ami egységenként körülbelül 36 százalékkalxx csökkenti a szállításból adódó szén-dioxid-kibocsátást.

Az Xperia 1 IV jellegzetes, vékony, matt kialakítása három színváltozatban (fekete, jégfehér és lila) is kapható. A minimalista stílust a készülék megalkotása során prémium minőségű anyagok használatával ötvözték. A készülék dedikált, ergonomikus zárógombbal rendelkezik, dombornyomott kivitelben a jobb használhatóság érdekében.

 

Ár és elérhetőség: Xperia 1 IV és tartozékok

A hozzá tartozó "Style Cover with Stand" tok ugyanolyan innovatív és modern kialakítású, mint az okostelefon. Beépített állvánnyal rendelkezik, antibakteriális anyagból készült, és úgy tervezték, hogy tökéletesen illeszkedjen a kézbe. A Style Cover with Stand három színben - fekete, szürke és lila - kapható, és június közepétől lesz kapható egyes üzletekben.

 

 

Az új Xperia 1 IV termékbejelentő videója ezen a linken tekinthető meg.

i Bizonyos teljesítménykorlátozások felmerülhetnek.

ii Ez a funkció a 24 mm-es és a 85-125 mm-es objektívhez érhető el.

iii Videofelvételi korlátozások lehetnek érvényben. Elérhető a 4K 30fps felbontás.

iv A fényképezőgép-kompatibilitás eltérhet.

v Ajánlott a Sony cserélhető objektíves fényképezőgép vagy UVC támogatással rendelkező kompakt digitális fényképezőgép használata.

vi Harmadik féltől származó feltételek, számlák és díjak alkalmazhatóak. A szolgáltatás elérhetősége piacként változhat. A Tidal-előfizetés időtartama 3 hónap.

vii Előfordulhat, hogy egyes funkciók nem minden szolgáltatás esetében érhetőek el. A hatás a tartalomtól függően változhat.

viii A Studio hangolás csak énekhangra alkalmazható. A zene felvétele, szerkesztése és a Studio tuning kipróbálása (legfeljebb 100 MB az első hónapban) ingyenes. Az alkalmazás használata előfizetéshez kötött. A havi költségek és a rendelkezésre állás piactól függően eltérő lehet.

ix A kijelző frissítési sebessége a beállításoktól, a tartalomtól és a használt alkalmazásoktól függően változhat.

x A megjelenítési arányok a tartalom formátuma alapján változhatnak.

xi Az Xperia 1 III készülékkel összehasonlítva. A kijelző maximális fényereje a beállításoktól, a használattól és a tartalomtól függően változhat.

xii Csak HDR10 tartalmak megtekintése esetén elérhető.

xiii A "BRAVIA CORE for Xperia" további részleteiért látogasson el a https://www.sony.net/bravia-core-for-xperia címre. A szolgáltatás elérhetősége változhat.

xiv A DTS technológia a legjobb minőségű hangot hozza el kedvenc időtöltéseihez és eszközeihez.

xv A hálózati elérhetőség országtól, szolgáltatótól és felhasználói környezettől függően változhat.

xvi A piaci elérhetőségtől, a kompatibilis készülékektől és a hálózattól függ.

xvii A Sony Corporation által mért eredmény, amely azonos típusú akkumulátor és USB-töltés használatával készült tényleges használati profilon alapul. Az akkumulátor élettartama a saját használattól függ.

xviii Az XQZ-UC1 (töltő- és kábelcsomag) eredeti töltők és kábelek használatát javasoljuk. Az elérhetőség változhat.

xix A készülék vízálló és por ellen védett. Az összes portot és a a csatlakozó fedelüket szorosan zárja be. Ne tegye a készüléket teljesen víz alá, és ne tegye ki tengervíznek, sós víznek, klóros víznek vagy folyadékoknak, például italoknak. A visszaéléssel és a nem rendeltetésszerű használttal a garancia érvényét veszti. A készüléket védelme az IP65/68 minősítés alapján tesztelték. A Sony készülékek vízálló képességének vizsgálata során óvatosan egy csapvízzel töltött tartályba helyezik azokat, és 1,5 méter mélyre engedik le. Az ott töltött 30 perc után a készüléket óvatosan kiveszik, és tesztelik a funkcióikat és jellemzőiket. A modell csatlakoztatásra és töltésre alkalmas port fedetlen, aminek a töltést megelőzően teljesen száraznak kell lennie.

xx HK változat. A százalékos érték készülékenként változhat.

Címkék